Självporträtt!

Just nu arbetar vi med nått i skolan som handlar om hur det är att leva med Afasi. Vårt tema är "När livet förändras". Till detta projekt ska vi läsa in en text som kommer att spelas upp i det bildspel där alla våra bilder kommer visas. Till texten skall ett porträtt/selfie visas. Jag tog min bild i går, och blev väldigt nöjd med resultatet. Jag valde att ha den svartvit denna gång, men sparade den i både färg och svart/vit!
 

Uppstigning 03.15

I går klev jag upp 03.15. Blev hämtad av en klasskamrat 03.50, för att sedan vara på samlingen på skolan 04.15. Vad gjorde vi uppe då undrar du säkert!?
Vi hade i uppdrag att ta oss ut till havet, klipporna och fotografera soluppgång. Vi var på plats strax efter 05.00 och sedan var det bara invänta det vackra som väntade oss. 
För mig var det helt klart värt att kliva upp så tidigt, bland det vackraste jag fått på bild. Bjuder på några av bilderna här under. :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utflykt!

I dag blev det utflykt med 2 av mina finaste vänner. Det blev till en plats jag aldrig varit på tidigare, och den platsen kommer jag att besöka MÅNGA gånger till i livet. Det blev en fantastisk eftermiddag, samt så blev det lite fotografering. Bilderna jag tog på Maya håller jag på redigera, så det kanske dyker upp någon här senare. :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka!

Hej på er!
Jag har absolut inte glömt bort er, eller slutat blogga. Det har bara varit så sjukt mycket i livet. Jag har börjat min utbildning, fotografi! Klassen är bra, och lärarna lika så. Vi är ett blandat gäng när det kommer från ålder till orter i Sverige.
Jag har redan lärt mig mycket och har mycket kvar att lära. Det som jag personligen tycker är lite jobbigt är dock alla dessa uträkningar som ska sitta. Bländare hit. slutartid dit, iso där och sedan ska man räkna ut sensorstorlek, och vad man har för avbildningskala osv. Men, det är bra man lär sig så kan man sen.
 
Så, lite mer om själva utbildningen och vart vi är just nu kanske!?
I dag arbetar vi med just att räkna ut avbildningsskala, samt efter lunch ska vi få reda på hur vi ska tagga bilder i PS (photoshop). Annars dom veckorna som varit innan har vi gått in lite på bländare, exponeringar, fotohistoria. LR (lightroom) och PS (photoshop).
 
Varje vecka har vi nått som heter klasshägning. Det innebär att vi varje måndag får ett tema att jobba inom, sen ska den bilden tas, redigeras och printas samt sättas i ram för kommande tisdag veckan därpå. Det är alltid lika roligt och se vad dom andra tagit för bilder, vad deras tolkning är av temat. Denna vecka har vi övernaturligt/andlighet. Jag har tagit en väldigt mörk, naken bild på en väninna. Som jag väljer att inte lägga ut här, vill ni se den får ni gå in på min instagram - photobytessie

Vi har även fått ett projekt, som ska vara klart tills den 5 oktober. Det ska tas 3-6 bilder och sedan även ett självporträtt samt att en text ska läsas in om våra bilder. Bilderna ska gå i temas "när livet förändras". Det är ett sammarbete vi gör med afasikursen på skolan. Än har jag bara idèer som snurrar i huvudet, inga direkta planer.

Nå väl, det var lite om livet i nu. Nu måste jag rusa vidare!
Jag ska försöka uppdatera lite oftare här inne. Lovar inget, men försöka kan man ju alltid! :)
 

(denna bild togs till temas, frysen rörelse)