Heart Chat Bubble Photobytessie - november 2017

Konstant smärta..

 
Under en period på 4 veckor har jag gått med en underlig känsla. Först trodde jag bara det var mensverk. Men en frukstansvärd sådan som jag aldrig varit med om tidigare. Sen spred sig värken från äggstockarna till även ryggen, sen har det flyttat runt och till slut, i går rättare sagt så kände jag att nått är verkligen helt galet här. 

Jag hade ingen aptit, ingen ork, så otroligt ont så jag inte kunde röra mig, sitta, ligga eller stå! Jag började även må illa. Jag ringde 1177 och första samtalet sa dom jag skulle ringa gyn för att boka tid. Men sen igår när jag varit vaken någon timme ringde jag 1177 igen och berättade att jag framför allt hade tagit ett gravtest för att iaf utesluta den faktorn. Jag är inte gravid! Jag förklarade att smärtan gått över mer till vänster sida och kändes mer tryckande och som i tarmen, jag berättade även att jag nu fått problem att gå på toa och göra nr två. 

Kvinnan jag pratade med sa direkt att hon skulle skicka ett meddlande till hälsovårdcentralen så jag fick en akut tid. Efter samtalet ringde det och en tid blev bokad. Två timmar senare var jag på hälsovårdcentralen. Jag fick lämna ett urinprov och dom tog ett litet stick prov med blod i fingret. En liten stund efter dom gjort det kom läkaren och jag fick beskedet att jag har en kraftig urinvägsinfektion. 

Jag fattade ingenting. Men tydligen så har jag inte dom "vanliga" symtom som man tänker sig när man har det. Alltså att kisset luktar, eller att det svider när man går på toaletten och kissar. Men proverna visade att så var det och allvarligt med. Eftersom det börjat gå mot ryggen så var ju mina njurar i fara. Ja jösses!! Det hela slutade med att jag fick hämta ut antibiotika som jag ska äta 2 tabletter av i 10 dagar. Morgon och kväll. 

I dag spänner det mer nere vid underlivet, och magen. Men smärtan jag bär på just nu är så otroligt mycket lättare än det jag burit på dom senaste veckorna. Jag är så otroligt envis, drar mig för sjukvården för känner att jag alltid blir dömd innan dom lyssnar på det jag säger på grund av den enkla anledningen att jag är överviktig. Men när smärtan tog över och jag kände jag ville dö, så tog jag det allvarligt och tack och lov tog tag i det. 

Efter ett samtal med min mor tidigare i dag så insåg jag att jag har fått denna infektion inte genom att vara ute och sitta kallt ute som kanske är det vanliga. Nää, utan genom att sitta hemma, i soffa och kontorstol. Jo du läste rätt, det är nämligen så att jag haft runt 13 -15 grader här hemma under en längre period. Elementen har inte fungerat som dom skall göra. Inte första året det händer. Jag har fått upp värmen lite till 19 via ett el-element ja lånat av vänner dock, men det är ej på när jag sover, eller inte är hemma. Men i dag ringde jag och fick äntligen tag på rätt person, två vaktmästare var hit och bankade och grejade med elementen. Nu känns dom lite varmare, jag har inte haft på el-elementet och det är just nu 21 grader. Jag är glad och tacksam. 

Tanken att det hade kunna blivit så otroligt mycket värre och farligt finns i mitt huvud när jag skriver detta inlägg. Var rädd om er, lyssna på era kroppar! 

Kärlek, Kramar And Rock´n Roll / Tessie

Spelning och Stugmys!

Vilken fantastisk helg det har varit. Fredagen börjad med att J kom på kvällen och vi myste till massa goda ostar och varandras sällskap. På lördagen klev vi upp, mumsade frukost och rörde oss in mot stan och replokalen för att möta upp grabbarna i bandet för att sedan ta oss mot Järvsö, där vi skulle spela på Kick saloon senare på kvällen. 
 
När vi kom dit började jag och J med att åka till stugan som han fått lånat av sin vän. Så otroligt snällt. I vanliga fall om dom själva inte är där så hyr dom ut stugan. Det får plats 10 st att sova där utan problem. En otroligt mysig stuga.  


(Några snabba bilder från stugan)
 
Efter vi lämnat av lite saker i stugan åkte vi ner till saloonen där grabbarna höll på att lasta ur alla saker för att börja rigga. Vi var där runt 13 tiden och hade på oss till 16 att rigga. Mitt i allting inser min gitarrist att han glömt sina två gitarrer i sin bil som står kvar i Hudiksvall samt sin dator. Jag och J tog på oss att åka tillbaka och hämtade dom, så sagt och gjort! 
 
Vi var tillbaka igen strax innan 16 och vi hann kolla ljudet lite. Sen var det dags att äta en bit mat. Vi splittades lite, så några åkte i väg hem och jag samt J och min gitarrist och trummis gick och åt en bit mat. Efter vi käkat drog vi 4a till stugan. Tände en mysig brasa, plockade fram lite fika och kaffe. Satt och snackade skit och hade det verkligen super trevligt. Klockan började närma sig allt mer 23.30, tiden vi skulle börja spela. Jag började göra mig i ordning, och tog ett glass eller ja 2 kanske, glas bubbel :) 


Så blev det dags att böra spela. Till en början var det väldigt lite med folk, men dom ramlade in senare på kvällen. Spelningen gick bra, bästa vi haft ute tillsammans, och det känns riktigt bra. Ägarna var nöjda med, det ser ut som att det kan bli mer spelningar på en annan resturang/krog dom äger här i jul. 
 
BREDDBANDET!!


Söndagen drog jag och J oss i stugan länge, vi åt en super mysig frukost framför brasan. Pratade, snuttade och hade det så himla mysigt. Senare på eftermiddagen städade vi ur stugan, låste och åkte hem till mig igen. Där mumsade vi lite chips, började se en serie på svt Monster heter den, ojoj säger jag bara. Har kommit ut ett till avsnitt nu som jag bara måste se. 
I morse när klockan ringde vid 07, klev min älskade J upp. Tog en dusch, dukade fram frukost och vi åt tillsammans. Sen var det dags att säga hejdå. Kysste min älskade och sen la jag mig någon timme till. Lyx!

 


Nu sitter jag nere hos grannen igen med vovvarna! Skönt att få sällskap av dom och inte vara helt ensam efter en helg med massa aktivitet och sällskap, blir inte lika tomt då. Jag hoppas ni har haft en fin helg med!

Kärlek, Kramar And Rock´n Roll / Tessie ♥
 

Kvinnan vid tjärn..

En av alla MAGISKA bilder som togs under en plåtningen till mitt projekt detta år. Denna bild blev till av "misstag". Passade på medans min fantastiska modell tog sig upp ur vattnet, jag är förälskad i den!

(denna bild togs alltså nu i september, modig musa/modell som klev i det ej så varma vattnet.)
 
RSS 2.0